Rij aan agenten

Fietser probeert controle avondklok te omzeilen, Kim filmt alles: 'Hilarisch'

24 januari 2021 11:53 Aangepast: 24 januari 2021 12:27
Een fragment van de video van Kim.

De Amsterdamse Kim (22) had gisteravond een geweldig uitzicht: recht voor haar huis stond een rij agenten te controleren op het naleven van de avondklok. Als één van de fietsers de agenten te slim af probeert te zijn, legt Kim dat vast met haar telefoon. "We hadden zo'n lol", vertelt ze.

Op meerdere plekken in de hoofdstad werden controles gehouden vanwege de avondklok die sinds gisteren van kracht is. Ook bij Kim voor haar deur, op de hoek Admiraal de Ruijterweg met de Jan Evertsenstraat. 

Op elke hoek een agent

"Mijn huisgenoten en ik dachten om 21.00 uur: laten we eens even kijken hoe druk het is. Vanaf ons balkon zagen we een rij agenten staan. Op elke hoek stonden er zo'n twee. En een motoragent", zegt Kim. "We hadden een prachtig uitzicht en waren heel benieuwd wat er ging gebeuren. Vanaf 21 .00 uur ging het los: iedereen werd aangehouden. Scooters, fietsers en voetgangers."

"Hilarisch", zegt Kim. "Het was een feestje om te zien. Iedereen moest stoppen en zijn papieren laten zien. Je zag ook dat de politie papieren uitdeelde. Dat moeten wel boetes zijn geweest." Bekijk hier de beelden die Kim heeft gemaakt:

Toen Kim een fietser aan zagen komen rijden, besloot ze het te filmen met haar telefoon. "Het was rond 21.15 uur. Ik kende de fietser niet, maar het was heel grappig. Je ziet hem denken: 'Oh nee, ik ben de Sjaak'. Hij probeerde nog om te keren. Maar daarvoor was het al te laat."

Kim, vervolgt lachend: "Daarna probeerde hij nog te vluchten door een andere straat in te rijden, maar dan ziet hij dat ook daar agenten staan." 

Motoragent 

De fietser besluit vervolgens om in rap tempo door de controle heen te fietsen. "De motoragent ziet dat gebeuren en start daarna zijn motor. De motoragent keerde vrij snel daarna ook weer terug. We weten niet hoe het is afgelopen en of de fietser een boete heeft gehad."

Volgens Kim hebben de agenten tot ongeveer half 11 gecontroleerd. "Het is een drukke straat, maar er waren best nog wel veel mensen buiten vond ik."

Kim en haar medestudenten zijn zeker van plan zich aan de avondklok te houden. "Een boete van 95 euro? Zonde van het geld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Protesten, honden en lege straten: zo ging de avondklok van start

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore