Ga naar de inhoud
Zaltbommel

Politie houdt avondklokcontrole langs de snelweg

Politiecontrole aan de A2 bij Zaltbommel. Beeld © Bart Meesters

Langs de A2 bij Zaltbommel hield de politie vanavond, direct bij de invoering van de avondklok, een grote controle. Dat bevestigt een woordvoerder aan RTL Nieuws. Alle automobilisten werden tegengehouden en moesten laten zien dat zij een goede reden hebben om buiten te zijn.

Er wordt niet gewaarschuwd, zei een agent bij de controle: wie geen geldige reden had om de avondklok te overtreden, kreeg meteen een boete van 95 euro. In twee uur tijd zijn er 45 boetes uitgedeeld, zegt de politie.

Meer controles

Volgens de politiewoordvoerder is de controle in Zaltbommel precies om negen uur begonnen, waarbij automobilisten die naar het zuiden reden gecontroleerd werden. Er zullen meer controles komen op de snelwegen, maar waar en wanneer precies wil de woordvoerder niet zeggen.

Wat
Lees ook:
Wat mag er nog tijdens de avondklok? Vragen van lezers beantwoord

De avondklok is vandaag ingegaan en geldt elke nacht van negen uur 's avonds tot half vijf 's ochtends. Het is dan niet toegestaan om zonder geldige reden naar buiten te gaan. Je mag onderweg zijn voor je werk, of omdat je bijvoorbeeld mantelzorg moet verlenen. 

In eerste instantie loopt de avondklok tot de nacht van 9 op 10 februari. Op 2 februari maakt de overheid bekend of hij wordt verlengd. 

Bekijk in onderstaande video wat voor effect de avondklok in landen om ons heen heeft:

België en Frankrijk hebben hem al: heeft een avondklok effect?

00:50
Dit is wat we weten over de effectiviteit van de avondklok.