Overleden meisje

Bestuurder van de blauwe Mercedes in zaak Lotte (14) meldt zich

22 januari 2021 16:36 Aangepast: 22 januari 2021 21:01
Deze foto van de plaats delict verspreidde de politie vandaag Beeld © Politie

De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben op de middag dat Lotte (14) uit Almelo overleed. Het gaat onder andere om mensen die op zondagmiddag 10 januari met de trein van Almelo naar Wierden hebben gereisd. Ook was de politie op zoek naar inzittenden van een blauwe Mercedes, de eigenaar van die auto heeft zich gemeld. "Zijn identiteit is bekend en we gaan met hem in gesprek", laat de politie weten.

Die zondagmiddag zijn er ook treinen 'op cruciale momenten' vlak langs het industrieterrein gereden, waar Lotte later dood werd gevonden. De treinen reden op dat moment langzaam en het is dus goed denkbaar dat enkele inzittenden iets belangrijks gezien hebben. Reizigers en personeel wordt gevraagd zich te melden. De politie hangt ook posters op in de treinen.

Het 14-jarige meisje lag in een sloot langs industrieterrein Het Wendelgoor in Almelo. Dichtbij die plek is een spoorbrug over het Twenthekanaal. Tussen 14.30 en 17.15 zouden mensen vanuit de trein iets gezien kunnen hebben, wat het onderzoek zou kunnen helpen. 

Roeiboot

Die zondagmiddag zijn ook drie mensen in een roeiboot over het kanaal gevaren, die mogelijk iets gezien hebben. Er kwamen volgens de politie meerdere tips binnen over die boot.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM: Lotte (14) uit Almelo kwam om door een misdrijf

Een man uit Almelo en zijn twee minderjarige zoons zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het meisje. Over de doodsoorzaak wil de politie alleen kwijt dat er sprake is van een misdrijf. Over de relatie tussen het meisje en de drie verdachten is nog niets bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore