Soms andere dienstregeling

Openbaar vervoer blijft tijdens avondklok rijden

22 januari 2021 12:28 Aangepast: 22 januari 2021 13:57
Archieffoto. Beeld © ANP

Tijdens de avondklok kan nog steeds gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer. Dat zegt brancheorganisatie OV-NL tegen RTL Nieuws. De dienstregeling wordt hier en daar wel aangepast.

De avondklok, die morgen om 21 uur ingaat, geldt ook in het openbaar vervoer. Als je geen geldige reden hebt om over straat te gaan, mag je dus ook niet reizen met de trein, bus of tram. 

Het ov blijft wel rijden, om beschikbaar te blijven voor mensen die een noodzakelijke reis moeten maken. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die naar hun werk moeten, of mantelzorg verlenen. Ook de veerdiensten naar de Waddeneilanden blijven volgens de dienstregeling varen.

Dienstregeling aangepast

Op veel plekken rijdt er vanwege de coronacrisis al minder openbaar vervoer. Daarom is het vaak niet nodig om tijdens de avondklok de dienstregeling nog verder aan te passen, zegt een woordvoerder van OV-NL. 

Sommige bedrijven hebben de dienstregeling wel aangepast. Zo rijden er in Rotterdam en omgeving vanaf maandag minder bussen en trams tijdens de avondklok, meldt de RET. Ook de HTM in Den Haag stelt een alternatieve dienstregeling in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

8 op de 10 Nederlanders zijn van plan zich aan avondklok te houden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore