Leukemie

Zieke Melissa over haar 'bonustijd': 'Geluksmomentjes pakken'

22 januari 2021 02:33 Aangepast: 22 januari 2021 04:20
Melissa Kremer. Beeld © RTL

De 24-jarige Melissa Kremer kreeg eind vorig jaar landelijke bekendheid door de openhartige manier waarop ze praat over haar leukemie. Door de ziekte heeft ze niet lang meer te leven. Bij Jinek vertelde Melissa gisteravond hoe het met haar gaat. 'Ik heb altijd pijn, maar wil nog steeds mijn geluksmomentjes pakken.'

Op haar blog en Instagram schrijft Melissa over haar leven met leukemie. Kwaad bloed, zoals ze het noemt. In 2015 kreeg ze voor het eerst met de ziekte te maken. Ze leek hersteld, maar later keerde de leukemie alsnog terug. Volgens artsen zou ze de afgelopen kerst niet meer halen, maar dat lukte haar wel. "Elke dag is een cadeau", zei ze vorige maand op haar favoriete feestdag.

Bonustijd

Naar eigen zeggen leeft ze in bonustijd, maar ze is er nog steeds. Lang zal haar leven toch niet meer duren. In december vertelde ze dat ze dagelijks voor het slapen gaan afscheid neemt van haar moeder. Rouwkaarten en een urn zijn al uitgezocht. 

Op eigen verzoek schoof ze gisteravond aan bij Jinek. "Ik heb veel pijn", zegt ze aan tafel. Voor haar televisieoptreden rustte ze van tevoren extra uit, om haar boodschap over te kunnen brengen. "Ik wil mijn verhaal delen om te inspireren", zegt Melissa. "Hoe eng en zwaar het ook is, er zijn altijd nog kleine lichtpuntjes. Ik probeer nog steeds mijn geluksmomentjes te pakken."

Bekijk hier het gesprek met Melissa bij Jinek:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Melissa zou de kerst niet halen, maar ze is er nog: 'Dit was mijn ultieme doel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore