Ga naar de inhoud
Op afstand glas heffen

Verbazing na advies overheid voetbal kijken: 'Dans en spring op je plek'

Gezellig samen voetbal kijken met een grote groep, dat kan helaas niet meer. Beeld © ANP

De overheid heeft tijdens het opstellen van de coronaregels ook gedacht aan de voetballiefhebbers. "Valt er een doelpunt, dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek", valt te lezen op de website van Rijksoverheid. Op Twitter wordt met verbazing gereageerd.

De overheid geeft op hun website een overzicht van alle coronamaatregelen in verschillende situaties. Bijvoorbeeld hoelang je in quarantaine moet of hoeveel mensen je thuis mag ontvangen. En nu je thuis nog maar één bezoeker mag ontvangen, zijn er ook regels opgesteld om samen voetbal te kijken.

'Gebruik een ratel'

"U kunt met elkaar op afstand het glas heffen. Of een muzieknummer afspelen of ratel gebruiken om toch geluid te maken", is een van de andere tips die de overheid geeft. 

Ook voor het delen van hapjes en drankjes zijn richtlijnen opgesteld: "Gebruik individuele bakjes voor chips en nootjes, zorg ervoor dat u niet uit dezelfde bakjes eet." En: "Deel nooit blikjes of glazen met elkaar, markeer zo nodig de glazen."

Televisiepresentator Simon Zijlemans deelt een foto van de maatregelen op Twitter: 

Verbazing op Twitter

Regels voor het kijken naar voetbal; dat die ooit opgesteld zouden worden had niemand verwacht. Op Twitter komen veel reacties. "Of dit echt is of satire, ik zou het met de beste wil van de wereld niet kunnen zeggen", zegt Christian. 

"Chips en nootjes in individuele bakjes. En blokjes kaas dan?", zegt Jules. 

Gijsbert is kort maar krachtig: "Dit is niet best."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS