'Ajax aansprakelijk'

Familie Nouri spant arbitragezaak aan tegen Ajax om schadevergoeding

21 januari 2021 19:14 Aangepast: 21 januari 2021 19:15
Abdelhak Nouri Beeld © ANP

De familie van Adbelhak Nouri heeft een arbitragezaak tegen Ajax aangespannen bij de KNVB. Ze zijn het niet eens geworden over de schadevergoeding die de club uit Amsterdam moet betalen.

Nouri zakte ruim 3,5 jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar en liep zwaar hersenletsel op. De behandeling op het veld in Oostenrijk zou niet adequaat zijn geweest. Ajax erkende een jaar laten alle aansprakelijkheid.

Nog geen oplossing

"We willen tot een oplossing komen. We willen dat netjes en respectvol doen", zei Van der Sar vorig seizoen nog. Maar de gesprekken met de familie en juristen hebben niet tot een oplossing geleid.

Khalid Kasem, woordvoerder van de familie, zegt nu: "Het is helaas niet gelukt om tot een schadevergoedingsregeling te komen die recht doet aan deze onomkeerbare situatie. Dit is voor de familie enorm teleurstellend."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kans op arbitrage tussen Ajax en Nouri wordt steeds groter

Volgens de advocaten John Beer en Lucas Hogeling is Ajax aansprakelijk voor de schade die gevolg is van de fouten die tijdens de behandeling op het veld zijn gemaakt.

"Er heeft lange tijd geen reanimatie plaatsgevonden waar dat wel onmiddellijk had moeten gebeuren. Zijn kansen op een goed herstel werden hem daarmee volledig ontnomen", stellen zij.

Afhankelijk van zorg

"De tekortkomingen hebben tot gevolg dat Abdelhak permanent afhankelijk is van de zorg van anderen en dat hij niet heeft kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld."

Het arbitrageverzoek is vandaag bij de KNVB ingediend. Ajax zal naar verwachting eerst met een schriftelijke reactie komen, daarna zal de commissie de zaak behandelen. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore