Verhuizing

Mariniers over acht jaar naar nieuwe kazerne Nieuw-Milligen

21 januari 2021 01:53
Archieffoto. Beeld © ANP

De nieuwe kazerne van de mariniers die in Kamp Nieuw-Milligen bij Apeldoorn komt, is eind 2028 klaar. Ongeveer 2130 mensen kunnen er terecht, schrijft staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) aan de Tweede Kamer.

Uit commerciële overwegingen maakt het ministerie niets over de precieze kosten bekend. Met het vastgoedproject is volgens Visser een investering van tussen de 250 miljoen en 1 miljard euro gemoeid.

Niet naar Zeeland

In 2012 werd besloten dat de mariniers uit Doorn naar Vlissingen zouden verhuizen. Dat leidde tot weerstand en veel mariniers vertrokken. Daarna besloot Visser vorig jaar een streep door de verhuizing naar Zeeland te zetten. Dat leidde tot veel woede bij de Zeeuwen. Zij kregen compensatie en excuses van het kabinet.

Ook de marinierseenheden uit Den Helder worden ondergebracht in de nieuwe kazerne in Kamp Nieuw-Milligen. Het Mariniers Opleidingscentrum (MOC) blijft op de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo wordt Zeeland gecompenseerd voor het mislopen van de marinierskazerne

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore