Onstuimig

Komend weekend mogelijk wéér sneeuw (maar reken er niet te veel op)

20 januari 2021 11:06 Aangepast: 20 januari 2021 12:50
Op sommige plekken lag er genoeg sneeuw voor een sneeuwpop. Beeld © ANP / Robin Utrecht

De sneeuw van vorig weekend smaakt naar meer! Het is even wat anders dan die dagen waarop het alleen maar regent. Komt koning winter dit weekend weer langs? "Het wordt spannend", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.

Voor de liefhebbers: er komt weer wat sneeuw aan. Meteoroloog Middendorp zegt er wel gelijk bij: "Het lijkt er niet op dat het net zo gaat worden als vorige week."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Foto's: de leukste sneeuwpoppen van Nederland

Sowieso is het nog de vraag of het écht gaat sneeuwen. "Natte sneeuw, hagel, dat zie ik nog wel gebeuren." Maar sneeuw die blijft liggen, net als vorige week, die kans is wat kleiner.

Het heeft allemaal te maken met een lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan: het is nog onzeker welke kant dit precies opgaat, vertelt de weerman. Het ene weermodel voorspelt dat het pal over Nederland trekt, andere weermodellen laten het lagedrukgebied meer over Frankrijk en Duitsland trekken, waardoor alleen het zuidoosten van Nederland er iet van mee krijgt.

'Probeer er niet te veel op te hopen'

"Het is nog even afwachten. Het zou een winterse verrassing kunnen opleveren, maar ik ben een beetje bang van niet. Later gaat het ook weer regenen, dus probeer er niet te veel op te hopen."

Overigens moeten we vandaag en morgen nog even door twee onstuimige dagen heen. "Het is nu gewoon herfst. Het waait hard. Er staat een stormachtige wind, langs de kust kan het windkracht 8 worden en daar kunnen vannacht en morgenochtend zeer zware windstoten voorkomen tot 100 kilometer per uur."

Zo hard waait het nu bij jou:

Speldenprikje

Nu is het nog zacht, met temperaturen van rond de 9 graden. Dit weekend wordt het weer wat kouder, rond de 4 graden. Al met al geen saai weer. "Wat dat betreft is er genoeg variatie, met af en toe een winters speldenprikje hier en daar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore