Besloten kring

Nabestaanden omgebrachte Lotte (14) bedanken klasgenoten voor steun: 'Ontzettend mooi'

20 januari 2021 17:32 Aangepast: 20 januari 2021 21:29
Herdenkingshoek Lotte op Zone.college Almelo

'Waarom? Boos! Stil! Vol ongeloof! Verslagen! Verdriet!' Dat schrijft de familie van de 14-jarige Lotte in de rouwadvertentie voor hun dochter. Vandaag namen familie, vrienden, klasgenoten en docenten afscheid van de scholiere uit Almelo.

Het lichaam van het meisje werd vorige week gevonden in een sloot achter een bedrijventerrein aan het Wendelgoor in Almelo. De dood van de tiener is keihard aangekomen bij de hele gemeenschap. Iedereen zit nog altijd vol vragen. 

Een man en zijn twee minderjarige zoons, ook uit Almelo, worden verdacht van betrokkenheid bij haar dood. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van het drietal verlengd.

Miniatuurvoorbeeld
Inwoners geschokt

Dood 14-jarige scholiere Lotte schokt Almelo, drie aanhoudingen

Lotte zat in klas 2G1 van het Zone.college Almelo. "Later... een later dat er nu niet meer is", schrijft de school in een rouwadvertentie. Haar klasgenoten voegen daaraan toe: "Nooit meer... tot morgen, ajuus, daag, tjooh, doei, doeg. Helaas werd de komma een punt."

Vanmiddag werd Lotte voor een laatste keer naar school gebracht voor een besloten afscheidsbijeenkomst voor haar klasgenoten en docenten. 

Eerder al was een speciale gedenkhoek voor haar ingericht met bloemstukken die door leerlingen en docenten zelf gemaakt zijn. De familie van Lotte ervaart dit als enorme steun. "Wat ontzettend mooi!"

Herdenkingshoek Zone.college Almelo Herdenkingshoek Zone.college Almelo

'Troostvolle bijeenkomst'

Ook burgemeester Arjen Gerritsen was bij het afscheid aanwezig. "Het was een mooie troostvolle bijeenkomst", zegt hij. Alle klasgenoten van Lotte hebben een hart met hun naam erop in een bloemstuk bij de kist gestoken. Ook vormden ze bij het naar binnen- en buitengaan van de kist een erehaag. "Een heel indrukwekkend moment."

Het raakte Gerritsen om te zien hoe leerlingen en docenten steun bij elkaar zochten. "Lotte was daar duidelijk echt gelukkig. Ze had het erg naar haar zin op school." 

Aansluitend is Lotte naar het crematorium gebracht waar in besloten kring voor het laatst afscheid genomen is. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore