Geduld raakt op

Restaurant Eindhoven houdt deuren bij nader inzien toch gesloten

16 januari 2021 21:08
Barbecuerestaurant De Kiet in Eindhoven. Beeld © ANP

Restaurant De Kiet in Eindhoven laat morgen bij nader inzien toch geen gasten toe. Eerder deze week kondigde het barbecuerestaurant aan opnieuw de deuren te openen, maar vandaag komen eigenaren Nassim en Quincy daarop terug.

"Om een mediacircus te voorkomen in onze straat kiezen we ervoor om alleen open te gaan voor afhaal en bezorg", aldus beide eigenaren op Facebook.

Coronamaatregelen beu

Afgelopen zondag ging het restaurant (even) open en zat De Kiet vol eters. De eigenaren zijn de coronamaatregelen naar eigen zeggen meer dan zat:

Voor de kortstondige opening van hun restaurant hebben de eigenaren van De Kiet een officiële waarschuwing aan hun broek.

De gemeente greep in en gaf een laatste waarschuwing. Als het restaurant nog eens open gaat, zet de gemeente het slot erop. Blijkbaar kiezen Nassim en Quincy eieren voor hun geld.

Inval in café Leeuwarden

In de Friese hoofdstad Leeuwarden deed de politie vanavond een inval bij een illegaal geopend café. Dat gebeurde op last van burgemeester Sybrand Buma. Er waren vijftien aanwezigen, onder wie de exploitant. 

Alle aanwezigen kregen een boete van 95 euro wegens het overtreden van de coronamaatregelen. De exploitant wordt later verhoord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore