Loods bij Schiphol

Politie valt binnen bij opname videoclip Famke Louise: 66 coronaboetes

15 januari 2021 10:46 Aangepast: 15 januari 2021 12:07
In de Instagram-story van Famke Louise laat ze de loods zien. Beeld © Instagram Famke Louise

De politie heeft gisteren 66 boetes uitgeschreven bij een video-opname in een loods bij Schiphol. Het zou gaan om een opname voor een videoclip van rapper Famke Louise. Op haar Instagramaccount is te zien dat zij gisteren in de loods was.

De politie was samen met de Marechaussee naar de loods gegaan. De politie schrijft dat in de loods 'een grote groep mensen in een ruimte bijeen waren en de coronamaatregelen overtraden'. Alle 66 aanwezigen hebben een proces-verbaal ontvangen.

Volgens het AD ging het om opnames voor een videoclip van rapper Famke Louise. Op haar Instagramaccount is een video te zien waarin zij in de loods staat, naast een vrachtwagen van een belichtingsbedrijf. 

Welke regels er precies zijn overtreden is niet bekend. Het maken van filmopnames is tijdens de lockdown toegestaan, maar daar gelden wel regels voor. Zo moet de opname 'noodzakelijk' zijn, is publiek niet toegestaan en moet iedereen voor zover dat mogelijk is anderhalve meter afstand houden.

Wisselende mening over maatregelen

Rapper Blacka, die ook bij de opname aanwezig was, laat op zijn Instagram-story zien dat er politie in de loods aanwezig is. 

Op het Instagram-account van rapper Blacka is politie in de loods te zien. Op het Instagram-account van rapper Blacka is politie in de loods te zien.

Famke Louise kwam tijdens de coronacrisis regelmatig in opspraak vanwege haar mening over de coronamaatregelen. In het voorjaar van 2020 was ze een van de influencers die door de overheid werd betaald om de coronamaatregelen te promoten, maar in september sloot ze zich aan bij de actie #ikdoenietmeermee, waarmee juist een eind aan de maatregelen werd geëist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Famke Louise kijkt met gemengde gevoelens terug op #ikdoenietmeermee

Na een rampzalig optreden in de talkshow Jinek ging de rapper diep door het stof. Ze trok samen op met ic-arts Diederik Gommers om meer te leren over het coronavirus en sierde zelfs mét mondkapje de cover van tijdschrift Grazia. 

Het management van Famke Louise heeft inmiddels gereageerd. Haar manager laat weten dat Famke slechts kort op de set was en enkel in het gezelschap van haar stylist en visagist was. "Ze hebben zich netjes aan alle regels gehouden." De politie heeft haar gegevens genoteerd, maar over een boete hebben ze het niet gehad. Ze ligt er dan ook niet wakker van. "Ze heeft de regels nageleefd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore