Ontucht tijdens werk

Rotterdamse bewaker opgepakt voor ontucht met arrestant (22)

14 januari 2021 14:49
Archieffoto. Beeld © iStock

In Rotterdam is maandag een 29-jarige werknemer van de politie aangehouden op verdenking van ontucht. Hij zou afgelopen augustus tijdens zijn werk als medewerker arrestantenzorg in een Rotterdams cellencomplex een 22-jarige vrouwelijke arrestant hebben misbruikt.

Na een melding van de vrouw is er direct een onderzoek ingesteld, aldus het Openbaar Ministerie. De politiemedewerker is vervolgens door zijn werkgever buiten functie gesteld. Verdere mededelingen over de gebeurtenissen doet het OM op dit moment niet.

De Rotterdammer is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij twee weken langer blijft vastzitten.

Melding

De vrouw zit momenteel nog in voorarrest in haar eigen zaak, zegt haar advocaat Peter Plasman. Zij was aanvankelijk bang dat haar melding niet serieus genomen zou worden en niet zou worden opgepakt, aldus de raadsman.

"Het is een een-op-een-situatie geweest. Zij is opgelucht dat dat wel is gebeurd en hoopt dat de rechter dit incident te zijner tijd in haar eigen zaak zal meewegen."

Waarvoor de vrouw vastzit, wil Plasman niet zeggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Celstraf en tbs geëist voor ontucht met 24 meisjes in Gelders dorp

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore