Bij Nieuwegein

Vrouw (29) omgekomen bij aanrijding op vluchtstrook A2

13 januari 2021 20:22 Aangepast: 13 januari 2021 22:37
Van de aangereden auto was niet veel meer over. Beeld © Michiel van Beers Media

Een 29-jarige vrouw uit Den Bosch is bezweken aan de verwondingen die ze opliep bij een ernstig verkeersongeluk vanmiddag op de A2 bij Nieuwegein. Het gaat om de zus van de bekende kickbokser Robin van Roosmalen (31), die zelf bij het ongeluk gewond raakte en in het ziekenhuis ligt. Ze waren met hun auto op de vluchtstrook tot stilstand gekomen, waarna een vrachtwagen hen van achteren aanreed.

Van de personenauto, een Fiat 500, is weinig meer over. De vrouw overleed in het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Bekende kickbokser

Hicham Elgaoui van de Bossche sportschool Fighting Talents bevestigt tegenover RTL Nieuws dat het gaat om kickbokser Robin van Roosmalen en zijn zus Melissa. Robin van Roosmalen trainde bij Fighting Talents, Melissa verzorgde er lessen.

"Robin wordt morgen geopereerd", zegt Elgaoui. "Gelukkig kan hij alles nog wel bewegen. Het is een vechter, hij heeft een sterk lichaam." 

'Vol ongeloof'

De gebeurtenis dringt maar moeizaam door tot de kickbokser, zegt Elgaoui. "Hij zit vol ongeloof, hij kan het nog steeds niet geloven. Volgens Robin stond hun auto helemaal aan de zijkant van de weg geparkeerd. Het is bizar hoe dit kon gebeuren."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Op Instagram was eerder vandaag te zien hoe de twee met autopech langs de kant van de weg stonden, meldt Omroep Brabant. De story is intussen verwijderd.

Op social media verschijnen veel steunbetuigingen voor de kickbokser. Van Roosmalen werd in twee verschillende klassen wereldkampioen bij kickboksbond Glory. Die organisatie sprak op Twitter medeleven uit richting de familie van de twee.

Weg weer open

De toedracht is nog steeds niet helemaal duidelijk. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

Het ongeluk deed zich voor bij de verbindingsweg van de A2 naar de A12 richting Arnhem, vlak bij knooppunt Oudenrijn. De A2 vanuit Den Bosch richting Utrecht was lange tijd afgesloten, maar is intussen weer open.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore