Drie verdachten aangehouden

Ouders overleden Lotte (14): 'Het is onvoorstelbaar waar wij doorheen gaan'

13 januari 2021 17:29 Aangepast: 14 januari 2021 18:16
Lotte (foto van familie Lotte)

De familie van Lotte zit nog altijd vol vragen over wat zich heeft afgespeeld. Het levenloze lichaam van hun 14-jarige dochter werd dit weekend gevonden achter een bedrijventerrein in Almelo. "Je kunt je niet voorstellen in wat voor vreselijke situatie wij zijn beland."

Zondag kreeg de politie aan het eind van de middag een melding over een overleden persoon in het water achter bedrijventerrein Het Wendelgoor. Het bleek te gaan om het 14-jarige meisje Lotte. 

Diezelfde dag nog werden een minderjarige en een meerderjarige aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar overlijden. Dinsdag werd een derde verdachte – ook minderjarig – aangehouden. 

Miniatuurvoorbeeld
Drie aanhoudingen

Dood 14-jarige scholiere Lotte schokt Almelo, drie aanhoudingen

De politie doet nog volop onderzoek naar het overlijden van het meisje. Over wat zich die bewuste dag heeft afgespeeld, is nog veel onduidelijk. 

Onvoorstelbaar

Jeroen Baardemans van Namens De Familie staat de familie van Lotte bij. "De familie wil heel graag weten wat er precies gebeurd is. Ze zeggen zelf: je kunt je niet voorstellen in wat voor vreselijke situatie wij zijn beland." Ze wachten het onderzoek van de politie af. 

Het nieuws rondom de dood van hun dochter is vers en het verdriet intens groot. Haar lichaam is inmiddels vrijgegeven en weer terug bij de ouders. "Dit was enorm emotioneel en heftig", zegt Baardemans.

"De komende tijd zullen ze zich eerst gaan richten op het afscheid van Lotte en alles wat daarbij komt kijken." De familie hoopt dit vooral in alle rust en privacy te kunnen doen. Lotte was leerlinge van het Zone.college in Almelo. De school heeft speciaal voor Lotte een gedenkhoek ingericht waar leerlingen terecht kunnen. 

Vindplek

De plek achter het bedrijventerrein waar het lichaam van Lotte is gevonden, ligt tussen de spoorweg en het Twentekanaal. Volgens een buurtbewoner staat de plek bekend als geliefde locatie om te motorcrossen. "Het mag officieel niet, maar het wordt hier oogluikend toegestaan." Precies in de bocht tussen twee langwerpige stroken met sporen van motorcrossers is het lichaam van Lotte gevonden. 

De plek waar het lichaam van Lotte is aangetroffen De plek waar het lichaam van Lotte is aangetroffen

De politie geeft aan dat op verschillende locaties in Almelo en Wierden de afgelopen dagen onderzoek is gedaan. Ook zijn er doorzoekingen geweest in een woning aan de Kruissteenweg in Wierden en aan de Kloosstraat in Almelo. 

Verzegeld en beveiligd

Inmiddels is de woning in Wierden vrijgegeven. Die aan de Kloosstraat wordt nog altijd als plaats delict gezien en is daarom verzegeld en wordt permanent beveiligd. 

Buurtbewoners laten RTL Nieuws weten dat op dat adres een gezin woont bestaande uit vader, moeder en drie zonen. Twee minderjarige zonen gaan naar de middelbare school. De jongste heeft de basisschoolleeftijd. Op social media is te zien dat de twee jongens die op dat adres wonen fervent motorcrossers zijn. 

Morgen worden de drie verdachten voorgeleid. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore