Lichtpuntjes

Politie Amsterdam massaal op de been voor doodzieke Melissa (24)

13 januari 2021 00:04 Aangepast: 13 januari 2021 08:32
De politie verzamelde voor Hotel Krasnapolsky op de Dam voor 'wat lichtpuntjes'. Beeld © Instagram / Evy van der Sanden

De politie van Amsterdam heeft de doodzieke Melissa (24) gisteravond een hart onder de riem gestoken. Alle voertuigen van Basisteam Burgwallen kwamen naar de Dam om Melissa wat lichtpuntjes te bieden. "Blauwe, wel te verstaan."

De 24-jarige Melissa heeft leukemie. Kwaad bloed, zoals ze het zelf noemt. Eind vorig jaar vertelde ze daarover in een openhartig interview met RTL Nieuws.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Melissa zou de kerst niet halen, maar ze is er nog: 'Dit was mijn ultieme doel'

Ondanks haar ongeneeslijke ziekte, wil ze mensen graag lichtpuntjes laten zien. Dat doet ze bijvoorbeeld op haar Instagram-account Mijnkwaadbloed. "Ze deelt er lichtpuntjes, maar die zijn er de laatste tijd weinig", schrijft de politie van Amsterdam. "Een ding wil ze niet en dat is vergeten worden als ze er zo niet meer is."

Blauwe lamp

De politie besloot haar gisteravond te verrassen. Tientallen politiewagens kwamen samen op de Dam, voor het Hotel Krasnapolsky, waar Melissa met haar moeder overnacht. Met een blauwe lamp gaven ze Melissa een eerbetoon:

De actie wordt op sociale media geprezen. Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, noemt het indrukwekkend en bijzonder: "Petje af, dit is echt Nederland op zijn best."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore