Ga naar de inhoud
Twee minderjarigen

Dood 14-jarige scholiere Lotte schokt Almelo, drie aanhoudingen

De plek waar het meisje werd gevonden. Beeld © SPS Media

De politie heeft drie personen opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Lotte uit Almelo. Het lichaam van het meisje werd zondagavond gevonden achter een bedrijventerrein in Almelo. De dood van de tiener is keihard aangekomen bij de inwoners die nog vol vragen zitten.

De tiener werd zondagavond gevonden na een tip. Haar levenloze lichaam lag bij een sloot achter bedrijventerrein Het Wendelgoor.

Gisteren werden al twee verdachten aangehouden, twee personen uit Wierden en Almelo, voor mogelijke betrokkenheid. Een van hen is minderjarig. Vandaag heeft de politie een derde verdachte aangehouden: een minderjarige jongen uit Almelo. 

Minderjarigen

Het slachtoffer is de 14-jarige Lotte. Het meisje zat in de tweede klas van het Zone.college Almelo. De directeur van de school laat in een schriftelijke reactie weten: "Ons hart en medeleven is bij de familie van het slachtoffer en bij onze hechte schoolgemeenschap. Wij richten ons op onze rol in deze heel vervelende zaak."

Op Facebook stromen condoleances binnen van geschokte plaatsgenoten en mensen die het meisje kennen. "Dit is het ergste wat ouders kan overkomen", zegt een moeder die het meisje  kent.

Diep geraakt

De burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen, laat weten dat het nieuws hem diep heeft geraakt. "Dit is de grootste angst van elke ouder. Mijn gedachten en medeleven zijn bij de familie van dit jonge meisje. Ik wens hun veel kracht toe om dit enorme verdriet te kunnen dragen."

Lichaam
Lees ook:
Lichaam in slootje Almelo is van meisje (14), twee arrestaties

Alle opties open

De politie wil nog niets kwijt over de achtergrond van en de relatie tussen de verdachten en het slachtoffer en houdt alle scenario's open. Gisteren deed de politie de hele dag onderzoek in een woning aan de Willem Kloosstraat. Een buurtbewoner vertelt dat een grote groep agenten het huis binnenging, waar een gezin met meerdere kinderen woont.

Ook heeft er de hele nacht bewaking bij de woning gestaan. "Ik ken het gezin waar de inval is, maar ik heb werkelijk geen idee wat er is gebeurd. Het is een vreselijk triest verhaal. Zo'n jong meisje."