Streefdatum

Kabinet hoopt basisscholen en kinderopvang op 25 januari te heropenen

11 januari 2021 15:57 Aangepast: 11 januari 2021 16:05
Noodopvang op een basisschool. Beeld © ANP/ Hollandse Hoogte/ Richard Brocken

Het kabinet hoopt dat de basisscholen en de kinderopvang op 25 januari weer open kunnen. Het hangt nog wel af van de vraag in hoeverre kinderen vatbaar zijn voor de Britse variant van het coronavirus, zeggen ingewijden.

Dat bevestigen Haagse bronnen aan RTL Nieuws na berichtgeving van het AD. De andere coronamaatregelen blijven wel tot en met 9 februari gelden. 

Momenteel vindt nader onderzoek plaats naar een uitbraak van de Britse mutatie op een school in Bergschenhoek. Als dat geen grote gevaren zou laten zien, dan is de 'streefdatum' voor het heropenen van alle basisscholen en de kinderopvang 25 januari. Resultaten van dat onderzoek worden volgende week verwacht.

Lansingerland

Zojuist maakte de GGD bekend dat ook alle inwoners van de gemeente Lansingerland, waar Bergschenhoek deel van uitmaakt, een gerichte oproep krijgen om zich te laten testen op het coronavirus.

Daarmee moet ook de uitbraak van de Britse variant op de school in kaart worden gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote zorgen om Britse coronavariant, onzekerheid over basisscholen

Verlenging lockdown

Morgenavond zal het kabinet bekendmaken dat de huidige coronamaatregelen met drie weken worden verlengd, tot zeker 9 februari. Minister De Jonge en premier Rutte geven dan om 19:00 uur weer een persconferentie. Die is live te volgen op RTL4, RTL Z en onze website.

Dat betekent dat niet-essentiële winkels dicht blijven, net als de horeca. Ook sportscholen en musea en bioscopen blijven dicht. Huishoudens mogen maximaal twee personen ontvangen en buiten mag je maar met z’n tweeën zijn als je uit een ander huishouden komt. 

Zorgen

Dat de lockdown wordt verlengd, komt omdat de besmettingscijfers nog altijd veel te hoog zijn én omdat er grote zorgen zijn over de Britse mutatie van het virus. Uit eerste data blijkt dat die variant ook in ons land zo hard om zich heen slaat dat die mutatie binnen een paar maanden dominant wordt, melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws.

Bekijk ook: Zo werkt de nieuwe variant van het coronavirus

De nieuwe variant van het coronavirus is een stuk besmettelijker.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore