Aangevallen op de fiets

Meisje (16) nog steeds in ziekenhuis na steekpartij in Montfoort

11 januari 2021 12:50 Aangepast: 11 januari 2021 13:02
Op deze plek werd het meisje aangevallen. Beeld © AS Media

De politie is op zoek naar mensen die nuttige informatie hebben over de schokkende steekpartij in Montfoort, waarbij een 16-jarig meisje gewond is geraakt. In de nacht van zaterdag op zondag werd zij door een man aangevallen, toen ze op de fiets zat.

Rond 01.00 uur 's nachts fietste het meisje uit IJsselstein op de Wederiksingel in Montfoort. Een 35-jarige man viel haar aan en verwondde haar met een mes.

Getuigen

Het meisje werd naast haar fiets gevonden en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar ligt ze volgens de politie nog steeds. Hoe ernstig ze eraan toe is, wil een woordvoerder niet zeggen. "Maar haar situatie is ongewijzigd."

De verdachte kon korte tijd later worden aangehouden, een paar honderd meter verderop. "De recherche is bezig met een onderzoek en wil weten wat er aan het steekincident vooraf is gegaan", zegt de politie nu in een persbericht. De recherche heeft al een aantal getuigen gesproken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zes parkwachters doodgeschoten in Congo, meerdere gewonden

Wat de motieven van de dader zijn, is nog niet bekend. Ook zegt de politie niet of hij en het slachtoffer elkaar kennen.

Burgemeester Petra van Hartskamp toont op de site van de gemeente haar medeleven met het slachtoffer en haar familie. "Ik wil u vragen terughoudend te zijn als het gaat om speculeren over aspecten van het incident uit respect naar het slachtoffer en haar familie", zegt Van Hartskamp.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore