'Leef een beetje'

Eindhovens restaurant gooit deuren open, mensen mogen binnen eten

10 januari 2021 22:16 Aangepast: 11 januari 2021 08:27
Het restaurant in Eindhoven. Beeld © SQ Vision

BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven heeft dit weekend ondanks de lockdown zijn deuren toch geopend. Mensen kunnen er binnen eten. Dat heeft het restaurant via een filmpje Facebook laten weten. "Geen mondkapje? Geen probleem. Leef een beetje", staat op het bord voor de deur te lezen.

De gemeente laat weten dat het restaurant een laatste waarschuwing heeft gekregen. Als de coronaregels opnieuw worden overtreden, wordt de zaak voor onbepaalde tijd gesloten. Het restaurant was niet bereikbaar voor commentaar.

Zonder mondkapje

Op foto's is een bord voor het restaurant te zien dat binnen komen zonder mondkapje geen probleem is. Volgens Omroep Brabant zaten er vanavond meerdere mensen te eten.

Na de berichtgeving van de regionale omroep van vanavond zou het restaurant de gasten naar buiten hebben gestuurd, waarna het licht uit ging en het restaurant werd gesloten. Er zouden meerdere politiewagens door de straat hebben gereden, die hebben geen actie ondernomen. 

Filmpje

De eigenaren van het restaurant kwamen vrijdag al tot hun besluit omdat voor hen naar eigen zeggen de maat vol is.

"Verandering begint bij jezelf. We wachten geen dag langer op 'hoopvol' nieuws vanuit Den Haag. We hebben inmiddels allang gezien dat zij ons niet gaan helpen", zeggen de eigenaren op een filmpje op de Facebookpagina van hun restaurant.

"Wij hebben besloten dat we onze deuren openen voor gasten. En we houden ze open. Als er een ding is wat wij hebben geleerd van ondernemerschap, dan is dit zelfredzaamheid. We merken nu dat er beleid gevoerd wordt wat het voor ons, en voor nog veel meer hardwerkende mensen in ons land, onmogelijk maakt om op een menswaardige manier ons brood te verdienen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljarden extra overheidssteun voor bedrijfsleven, horeca krijgt meer hulp

In de video roept het tweetal andere restaurants op vanaf 17 januari de deuren te openen. "Ongeacht de maatregelen en ongeacht wat er voor onzin verzonnen wordt", zeggen ze. "Grijp op 17 januari je kans. Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen. Hou je rug recht."

Bekijk ook: 2020, een turbulent jaar voor de horeca

Dicht, open en weer dicht. Het was een turbulent jaar voor de horeca.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lockdown wordt verlengd, waarschijnlijk met 3 weken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore