Aalsmeer

Verdacht pakketje bij Poolse supermarkt bevat broodjes

10 januari 2021 13:41 Aangepast: 10 januari 2021 14:02
Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst (archieffoto)

Bij een Poolse supermarkt in Aalsmeer ontstond vanmiddag commotie omdat er een verdacht pakketje was aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse en woningen en een deel van een zorgcentrum werden ontruimd. Het bleek te gaan om een doos met broodjes.

Een woordvoerder van de politie lag voor de deur van het pand een doos 'waarvan we niet weten van wie die is'. Omdat er de laatste tijd meerdere incidenten zijn geweest bij Poolse supermarkten, werd nu het zekere voor het onzekere genomen.

Afspraken met leveranciers

Na onderzoek bleek de inhoud van de doos heel onschuldig, twitterde de politie. Het waren broodjes die daar vanmorgen door een leverancier waren neergezet. De politie zegt dat er afspraken worden gemaakt met leveranciers, 'zodat dit soort leveranties niet tot dergelijke 'verdachte' situaties kunnen leiden'. De bewoners van de woningen en het zorgcentrum mogen terug naar huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eigenaar Poolse supermarkt Tilburg snapt niets van aanslagen

De supermarkt is niet van dezelfde eigenaar als de supermarkt in Aalsmeer waar eerder een explosie was. Die is van Iraakse Koerden die ook supermarkten elders in het land hebben. Ook vier andere supermarkten van hen die werden getroffen door explosies zijn van die familie. De laatste explosie bij een Poolse supermarkt was begin deze week in Tilburg (zie video).

Begin deze week was er een explosie bij een Poolse supermarkt in Tilburg. Die is van dezelfde eigenaar als andere Poolse supermarkten waar de afgelopen tijd explosies waren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore