Geldt voor het hele land

KNMI waarschuwt weer: pas op voor gladheid en mist op de wegen

09 januari 2021 21:41 Aangepast: 09 januari 2021 23:46
Ongeluk door gladheid in Drenthe. Beeld © Persbureau Meter

Het KNMI waarschuwt weggebruikers door het hele land voor gladheid op de wegen door bevriezing van natte weggedeelten. De waarschuwing geldt tot zeker morgenochtend 11 uur. Ook kan het vannacht mistig worden.

Ook de politie waarschuwt dat het buiten de doorgaande wegen glad kan zijn wegens bevriezing. "Op sommige plekken erg glad. Pas uw rijgedrag aan en let ook lopend goed op", waarschuwt de politie via Twitter.

De waarschuwing geldt voor het hele land, behalve voor de Waddeneilanden. De mist komt voor in het oosten van het land. De komende uren kan op meer plaatsen mist ontstaan. 

Zout strooien

In de provincie Flevoland gingen de strooiwagens vanaf 20.45 uur op pad om zout te strooien. Rijkswaterstaat begon in het westen, midden en oosten van het land al vroeg in de avond met strooien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Erg glad door ijzel, op meerdere plaatsen ongelukken

De gladheid zorgde vanochtend voor meerdere ongelukken. Zo belandden door extreme gladheid in de omgeving van Staphorst twee auto's in de sloot ter hoogte van het restaurant De Lichtmisen en vloog er een auto uit de bocht op de Hasselterweg in Rouveen. Ook op de A1 en de A6 ging het mis. 

'Minder extreem'

"We verwachten vannacht dat het minder extreem is", zegt een woordvoerder van de ANWB. "Afgelopen nacht was het kouder en ijzel. Dat maakte de situatie op de wegen verraderlijker. Maar ook vannacht moeten mensen opletten. Zeker op de lokale wegen."

Het is momenteel nog rustig op de wegen. Voor zover bekend zijn er ook nog geen ongelukken gebeurt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore