Brandstichting

Vier tieners aangehouden om afgebrande voetbaltribune

09 januari 2021 18:09 Aangepast: 09 januari 2021 18:25
De hele tribune brandde af. Beeld © Willem Duivenstein

De politie heeft vier jongens van 13 aangehouden vanwege een brand bij een sportvereniging in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland). Bij die brand ging de volledige tribune van de vereniging in vlammen op.

De jongens worden verdacht van betrokkenheid bij brandstichting in het complex van sportvereniging TOGB, meldt de politie. Vanwege hun jonge leeftijd hoeven de jongens niet de cel in maar mogen ze thuis het vervolg van de zaak afwachten.

Vrijdagavond ontstond de brand in de tribune. Hoewel de brandweer snel aanwezig was, ging de hele tribune in vlammen op. Ook het kunstgrasveld en de reclameborden raakten beschadigd. Bij de brand dreigde het dak in te storten, waardoor hulpverleners afstand moesten houden.

Drama

"Het is een drama, vooral voor onze vrijwilligers", zei clubvoorzitter Andy Wibier tegen RTV Rijnmond. "Zij hebben die tribune zelf opgebouwd. Als je het nu ziet, is er weinig van over." 

Met de afgebrande tribune is een stuk clubhistorie verloren gegaan. De tribune was bij de verhuizing van het oude sportpark meeverhuisd naar het sportpark Hoge Land en door clubleden opnieuw opgebouwd. "Dat maakt het extra triest."

Een schrale troost: het clubhuis van TOGB raakte niet beschadigd bij de brand. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wéér honderden autobranden tijdens jaarwisseling: 'Ik ben boos en verdrietig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore