Kans op ijzel

Erg glad door ijzel, op meerdere plaatsen ongelukken

09 januari 2021 08:29 Aangepast: 09 januari 2021 21:47
Een aanrijding op de A1 bij Laren. Beeld © Caspar Huurdeman

Gladheid en ijzel hebben vanochtend op meerdere plaatsen voor gevaarlijke situaties en ongelukken in het verkeer gezorgd. Een aantal uur gold code oranje voor de noordelijke helft van het land, die waarschuwing is intussen ingetrokken.

In de gebieden waar het glad was gebeurden ongelukken. Zo belandden door extreme gladheid in de omgeving van Staphorst twee auto's in de sloot ter hoogte van het restaurant De Lichtmisen en vloog er een auto uit de bocht op de Hasselterweg in Rouveen. Ook op de A1 en de A6 ging het mis. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De weg op bij gladheid: deze tips kunnen helpen

Rijkswaterstaat riep automobilisten op hun reis waar mogelijk uit te stellen vanwege de gladheid door ijzel. De GGD in Friesland adviseerde mensen die een coronatest wilden laten doen langs te komen als het weer vertrouwd is om de weg op te gaan. 

Op dit moment geldt nog code geel voor Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Alle waarschuwingen in het noorden zijn ingetrokken. 

 

Zo koud is het nu bij jou: 

 

ProRail meldt dat de treindienst vanochtend ook last heeft van 'rijpvorming'. Dit is een dun ijslaagje op de bovenleiding dat razendsnel aan kan vriezen. Hierdoor krijgen treinen niet altijd voldoende spanning om optimaal te kunnen rijden. Reizigers krijgen het advies voor vertrek de reisplanner te checken.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore