'Politie is lui'

Eigenaar Poolse supermarkt Tilburg snapt niets van aanslagen

04 januari 2021 07:48 Aangepast: 04 januari 2021 09:13
De schade is enorm Beeld © SQ Vision

"Ik ben heel verdrietig. Het was een mooie winkel met flink wat personeel, een goed lopende zaak." Dat zegt Taha Mahmoed, de eigenaar van de Poolse supermarkt in Tilburg waar vannacht een explosie plaatsvond.

 

De familie Mahmoed is ook eigenaar van de winkels in Aalsmeer en Beverwijk waar dat in december gebeurde. Tegen Omroep Brabant zei Taha dat hij geen idee heeft wat het motief is. De ravage in de Tilburgse supermarkt is enorm, zoals op deze beelden te zien is:

 

Luie politie

Mahmoed noemt de politie lui. Het is al de vierde aanslag op een winkel van zijn familie en de vijfde op een Poolse supermarkt in ongeveer een maand tijd. "In Aalsmeer en Beverwijk hadden ze ook al beloofd dat ze in actie zouden komen. Er is gewoon helemaal niets gebeurd." Hij zegt niets te snappen van de aanslagen.

 

De winkel in Tilburg had niet de naam Biedronka. De andere winkels waar ontploffingen plaatsvonden heten wel zo. Begin december werden drie Poolse supermarkten met die naam in Heeswijk-Dinther (Brabant), Aalsmeer en Beverwijk in korte tijd getroffen door een explosie. 

In Beverwijk ging het om twee explosies binnen een week. De winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar dragen alleen dezelfde Poolse naam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Opnieuw explosie: 'Het is bloedlink om bij een Poolse supermarkt te wonen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore