Ga naar de inhoud
Ramen gesneuveld

Poolse supermarkt in Tilburg vannacht volledig verwoest door explosief

Door de explosie is brand uitgebroken en zijn ramen gesneuveld. Beeld © SQ Vision

Bij een Poolse supermarkt in Tilburg is vannacht rond 03.00 uur een explosief ontploft. De winkel is volledig verwoest, er is brand uitgebroken en er zijn 'in een straal van 100 meter' ramen gesneuveld.

Dat meldt de politie. Het gaat om een Poolse supermarkt aan het Paletplein in Tilburg. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De hulpdiensten zijn ter plaatse en specialisten van de politie doen onderzoek.

Bekijk hier de beelden: 

Tilburg opgeschrikt door explosie in Poolse supermarkt

00:58

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat ramen van de naastgelegen flat op de begane grond zijn geklapt door de explosie. Het zou gaan om bergingen. Naastgelegen winkelpanden zijn niet beschadigd.

Los gebouwtje

Dat komt omdat de winkel in een los gebouwtje bij het winkelcentrum staat. "Het gebouwtje zelf is flink geraakt. Het is een grote klap geweest."

De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden van de explosie: 

Meerdere explosies

Vorige maand vonden meerdere explosies plaats in Poolse supermarkten, verspreid het land. Winkels in Beverwijk, Heeswijk-Dinther en Aalsmeer werden getroffen. Een politiewoordvoerder zei toen al dat het zeer aannemelijk is dat er een verband is tussen de ontploffingen, maar nog altijd is het onduidelijk wie erachter zit.

Het ging toen om supermarkten met de naam Biedronka. Die winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar dragen alleen dezelfde Poolse naam.

Andere naam

De supermarkt in Tilburg, waar vannacht een explosief ontplofte, heeft een andere naam, laat een woordvoerder weten. "Er wordt nu uitgezocht of de eigenaar van deze supermarkt iets te maken heeft met die drie andere."

Ernstige openbare ordeverstoring

Een winkel in Aalsmeer die vorige maand werd getroffen, is uit voorzorg voor onbepaalde tijd gesloten. Omdat niet duidelijk is wat het motief is voor het plaatsen van de explosieven, bestaat er volgens de burgemeester 'mogelijk een verhoogd risico voor opnieuw een ernstige openbare ordeverstoring'.

De politie deed in de plaatsen die getroffen werden meer surveillances rond de Poolse winkels. 

Bekijk ook: inwoners Beverwijk bang na twee explosies

01:16
Inwoners van Beverwijk durven niet meer naar de winkel nadat er vorige maand twee keer een explosief afging bij dezelfde Poolse supermarkt in de plaats.