Coronabesmettingen

Twee mensen overleden na besmetting bij opnames voor online kerkdienst

03 januari 2021 21:00 Aangepast: 03 januari 2021 21:29
Archiefbeeld ter illustratie Beeld © ANP

Bij opnames voor een online kerkdienst in Biddinghuizen zijn vorige maand tien mensen besmet geraakt met corona. Twee van hen zijn overleden aan de gevolgen.

Het gaat om leden van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Volgens Jan Klopman, de voorzitter van de kerkenraad, bleek een dag na de opnames dat één aanwezige was besmet met corona.

"Daarna zijn tien gemeenteleden ziek geworden, ik zelf ook", zegt hij tegen Omroep Flevoland. Aanvankelijk leek het mee te vallen: iedereen meldde alleen lichte klachten te hebben, maar twee van hen kregen toch te maken met complicaties. Zij belandden in het ziekenhuis waar ze overleden.

Alle regels gevolgd

De opnames waren op 15 december omdat de kerk had besloten vanwege de lockdown zeker tot en met 17 januari alleen nog online diensten te houden. Het zou zijn gebeurd bij de opnames van een lied.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weinig begrip in Kamer voor kerkdienst Staphorst: 'Onverantwoord' en 'jammer'

Volgens Klopman zijn bij de opnames alle coronamaatregelen gevolgd. Het was ook niet de eerste keer dat een dienst werd opgenomen.

De Protestantse Gemeente blijft voorlopig online diensten aanbieden maar er zullen nog minder mensen bij de opnamen aanwezig zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore