Fietstochtje

Vermiste vrouw (33) na burgernetoproep teruggevonden in 1,5 meter diepe kuil in bos

03 januari 2021 14:39 Aangepast: 03 januari 2021 15:25
Bosgebied vlakbij de Oelemars Beeld © Google Streetview

Een 33-jarige vrouw die als vermist was opgegeven, is heelhuids teruggevonden in een kuil in het bos bij het Twentse Losser. De vrouw was vanochtend met haar elektrische fiets op pad gegaan, maar kwam niet thuis.

De vrouw bleek tijdens het fietsen een epileptische aanval te hebben gehad, waardoor ze in een kuil langs de weg is gevallen. "In die kuil werd ze wakker",  vertelt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws. "Via een noodtelefoon om haar pols, heeft ze alarm geslagen bij een bevriend iemand." In wat voor kuil ze is gevallen en hoe die kuil is ontstaan, kan de woordvoerder niet vertellen.

Alarm geslagen

De persoon die de melding kreeg, waarschuwde de politie. De alarmtelefoon gaf geen locatie door en haar eigen telefoon waarmee ze kan bellen, bleek buiten handbereik te liggen. "Zij wist zelf ook niet waar ze lag. En dus hebben we een burgernetmelding gedaan." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beginnen met mountainbiken: veilig de weg op met deze tips

Een hardloper uit de omgeving zag die melding, vertelt de woordvoerder. "Wij waren al met allerlei middelen onderweg om haar te vinden, maar de hardloper is bewust in het gebied gaan lopen en heeft haar gevonden."  

Aanvankelijk was de vrouw slecht aanspreekbaar, maar het ging steeds beter met haar. Ze is meegenomen door ambulancepersoneel en heeft medische hulp gekregen.

Bekijk ook:

Ergernissen tussen mountainbikers en wandelaars bestaan al langer, maar door de lockdown komt er extra druk te staan op de Nederlandse bossen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore