Brandjes en vuurwerk

ME maakt einde aan onrustige nacht in Coevorden, vijf aanhoudingen

03 januari 2021 09:26 Aangepast: 03 januari 2021 10:26
In de wijk Poppenhare is het al dagen onrustig. Beeld © ANP

De ME moest vannacht in actie komen in Coevorden, waar groepen mensen samen waren gekomen in de wijk Poppenhare en onder meer afval in brand zetten. Vijf mensen zijn aangehouden.

Gisteravond en afgelopen nacht waren er tientallen mensen op straat, meldt RTV Drenthe. Op beelden is te zien dat er naar harde muziek werd geluisterd en er onder meer een winkelkarretje in brand is gestoken. Volgens de politie werden er vernielingen gepleegd aan ramen, brievenbussen en verkeersborden en werd afval in brand gestoken.

Toen politieagenten opriepen het vuur te doven en weg te gaan, werd er vuurwerk in hun richting gegooid. Daarop is besloten de ME op te roepen, die rond 01.30 uur een einde maakte aan de wanorde. 

Vijf aanhoudingen

Vijf mensen zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen van 28 en 30 uit Coevorden, twee mannen van 20 en 28 uit Hoogeveen en een man van 26 uit Emmen. Zij zitten vast en worden verhoord. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In de wijk is het volgens RTV Drenthe al meerdere dagen onrustig. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag werden op straat brandjes gesticht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onrust Den Bosch: ME ingezet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore