'Allemaal jong geweest'

Meer dan 16.000 euro opgehaald na ravage in Joure

03 januari 2021 09:27 Aangepast: 03 januari 2021 12:36
Hotel Herberg in Joure Beeld © De Vries Media

Een crowdfundingsactie om de schade van een carbidschietincident in Joure te kunnen betalen heeft al ruim 16.000 euro opgeleverd. Bij het incident liep onder meer een hotel enorme schade op.

Twaalf mannen meldden zich bij de politie na het incident en verklaarden dat het per ongeluk is gebeurd. Het carbidkanon dat zij meesleepten achter hun auto, ging af bij een hotel dat door de klap enorme schade opliep.

Alle ramen sneuvelden, andere panden raakten ook beschadigd en er ontstond een grote chaos. De eigenaars van het hotel, toch al gedupeerd door de coronacrisis, waren zwaar aangeslagen, vertellen ze in onderstaande video:

De twaalf mannen hebben volgens Omrop Fryslân gezegd de schade te willen vergoeden. Maar die schade zou wel oplopen tot in de tienduizenden euro's. 

Daarom werd een crowdfundingsactie gestart om geld op te halen voor de mannen. De omschrijving: 'Allemaal jong geweest. Carbidakkefietje'.

Hart onder de riem

"Na een vervelende inschattingsfout willen we de jongens die zichzelf hebben gemeld en staan voor de schade een hart onder de riem steken!!", staat bij de actie geschreven. "Elke weekend word (sic) er door het hele land van alles vernield en niemand is thuis.. deze jongens wel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Carbidschieters verklaren: kanon ging per ongeluk af voor het hotel in Joure

Inmiddels hebben al bijna 805 mensen samen meer dan 16.000 euro gedoneerd. Het hoogst gedoneerde bedrag tot nu toe is 509 euro.

"Trots op de mannen die staan voor hun daden', reageert een donateur. "Beslist geen opzet! Ze staan wel voor de schade", reageert een ander. 

Wie de crowdfundingsactie heeft opgezet, is onbekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twaalf aanhoudingen voor ravage bij hotel Joure door carbidschieten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore