Ga naar de inhoud
Vanaf vrijdag

Ziekenhuizen blij met snellere vaccinatie: 'Fantastisch nieuws'

Archieffoto. Beeld © ANP

Fantastisch nieuws, noemt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) het besluit dat ziekenhuispersoneel sneller gevaccineerd kan worden. Het gaat om ongeveer 30.000 medewerkers uit de acute zorg, die voor hun werk met coronapatiënten in aanraking komen.

De NVZ is blij dat de acute zorg topprioriteit krijgt, zegt een woordvoerder. "Want waar we zorgen over hebben, is dat het aantal Covid-19-patienten toeneemt, terwijl er steeds meer uitval is van personeel. Dat raakt de zorg voor patiënten en legt een grote druk op ziekenhuisprofessionals. Ziekenhuizen zijn er klaar voor om te starten met vaccineren van de aangewezen groep."

Medewerkers
Lees ook:
Medewerkers acute zorg worden toch zo snel mogelijk gevaccineerd tegen coronavirus

Mensen die in de acute zorg werken, worden zo snel mogelijk gevaccineerd tegen het coronavirus. Het gaat om verpleegkundigen en artsen die op de intensive care, spoedeisende hulp of corona-afdeling werken, maar ook om bijvoorbeeld ambulancepersoneel.

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) komt zo snel mogelijk met een plan van aanpak, aldus zorgministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark. De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus begint op vrijdag 8 januari.

Bekijk ook: Hoe verloopt het vaccineren straks? Dit moet je weten

03:10
Dit is hoe het vaccineren er uiteindelijk aan toe zal gaan in Nederland.