Gewaarschuwd door zijn vriendin

Politie in Nashville kreeg in 2019 tip over bommenmaker

30 december 2020 21:57
De politie doet nog altijd sporenonderzoek op de plaats waar de explosie plaatsvond. Beeld © ANP

De politie werd vorig jaar al getipt over een dreiging vanuit de man die inmiddels bekend staat als de 'Nashville bommenwerper'. Dat blijkt uit een politierapport. De politie heeft het document vandaag vrijgegeven nadat meerdere media het hadden gemeld.

De 63-jarige man was op 25 december verantwoordelijk voor een bomexplosie in het centrum van Nashville. Hij blies zijn trailer met zichzelf erin op in het centrum. De explosie veroorzaakte grote materiële schade, en verschillende mensen raakten gewond. De dader, Anthony Warner, kwam om het leven.

Politierapport

Warners toenmalige vriendin waarschuwde de politie op 21 augustus 2019. Ze vertelde toen dat hij bommen aan het maken was in zijn camper, staat in het politierapport.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bomexplosie in Nashville, politie spreekt over een opzettelijke daad

Agenten kwamen destijds met de vrouw in contact nadat zij tegen haar advocaat had verteld dat ze zelfmoord wilde plegen. Na haar waarschuwing over haar vriend reden de agenten naar het huis van Warner, maar hij deed de deur niet open.

Het politierapport vermeldt dat de agenten de camper in de achtertuin van de man ontdekten, maar niet naar binnen konden kijken omdat deze omheind was. Er waren ook verschillende beveiligingscamera's op het terrein geïnstalleerd.

De autoriteiten zeggen nu dat er "op geen enkel moment enig bewijs van een misdrijf was en daarom geen actie werd ondernomen". Na de operatie was de informatie over de verdachte doorgegeven aan de FBI. Bij de FBI kwam niets verdachts over Warner naar boven.

Afgelopen weekend werd gezegd dat de 63-jarige als verdachte niet bekend was bij de politie. Het motief voor de misdaad blijft onduidelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie identificeert dader bomexplosie Nashville, motief nog onbekend

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore