24 bewoners overleden

Klacht ingediend tegen rusthuis na bezoek besmette hulpsint

28 december 2020 22:23 Aangepast: 28 december 2020 22:32
Beeld © ANP / Street View

Het bezoek van een hulpsint aan een woonzorgcentrum in het Vlaamse Mol krijgt een vervolg. Sinds zijn bezoek zijn 24 bewoners overleden aan corona. Eén van de nabestaanden dient nu een klacht in tegen het woonzorgcentrum bij het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid.

Dat melden verschillende Vlaamse media. Het gaat om een zus van een aan corona overleden bewoonster. De koepel waar het rusthuis onder valt, beweerde volgens de zus 'dat de sint zich aan de regels had gehouden, maar dat later bleek uit de foto’s van niet'.

'Niet eens een kaartje'

De zus en een nicht richten daarom hun pijlen op de koepel. "Sinterklaas mag niet naar de scholen of ergens anders, maar hij mag daar wel rondlopen", zegt een van hen tegen de krant Het Laatste Nieuws. Ze denken dat hun familielid mogelijk besmet raakte door nalatigheid van het woonzorgcentrum.

Ook de nazorg van de organisatie laat volgens de zus te wensen over: "Ik heb nog altijd geen kaartje gehad waarop gecondoleerd staat en ik kom daar al vier jaar. Ik zorgde al vier jaar voor mijn zus."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dood en verderf in Belgisch verpleeghuis door besmette hulpsint

Het bezoek van de sint, gespeeld door de zoon van één van de bewoners, was een goedbedoeld initiatief om de bewoners van woonzorgcentrum Hemelrijck wat afleiding te bieden. De hulpsinterklaas werd enkele dagen na zijn optreden positief getest.

Het gemeentebestuur constateerde dat het sintbezoek onverantwoord was georganiseerd. Media noemden de sint een superverspreider. Het agentschap kan opdracht geven voor een uitgebreid onderzoek naar het woonzorgcentrum door de Zorginspectie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sinterklaas blijkt superspreader: 57 besmettingen in bejaardenhuis België

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore