Branden en vuurwerk

Noodverordening moet rust herstellen in Veen

27 december 2020 17:31
Vuurwerk en autobranden in het Brabantse Veen. Beeld © ANP

In het Brabantse Veen is tot en met komende zaterdag een noodverordening van kracht. De gemeente hoopt daarmee de rust in het dorp te herstellen. In Veen is het al drie avonden op rij onrustig.

Veen staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken, waarbij het in het verleden weleens uitliep op rellen. Ook nu ging het meerdere dagen mis. Gisteren gingen auto's in vlammen op en werd er vuurwerk afgestoken, waarna de brandweer zodanig werd gehinderd door een groep jongeren dat blussen onmogelijk was.

Hulpverleners bekogeld 

Ook een dag eerder werden hulpverleners gehinderd in hun werk en bekogeld met vuurwerk. De hulpverleners moesten zich daardoor terugtrekken en konden pas later terugkomen om hun werk te doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw onrustig in Veen, auto in vlammen op

De noodverordening die per direct van kracht gaat, houdt in dat mensen van buiten het dorp worden geweerd. Ook geldt er een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen en is het verboden om objecten op zak te hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Op overtreden staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore