Derde avond op rij

Opnieuw onrustig in Veen, auto in vlammen op

27 december 2020 06:18 Aangepast: 27 december 2020 14:16
Een auto ging in vlammen op. Beeld © ANP

In de Brabantse plaats Veen was het gisteravond voor de derde avond op rij onrustig. Net als een dag eerder ging er een auto in vlammen op en werd er vuurwerk afgestoken. Er waren volgens Brabants Dagblad naar schatting honderd mensen aanwezig.

Terwijl de brandweer aan het blussen was, zorgde een groep jongeren ervoor dat zij hun werk konden doen. Een dag eerder werden de hulpverleners nog gehinderd in hun werk en bekogeld met vuurwerk. Toen vertrokken zij tijdelijk van het kruispunt waar de onrust was en keerden zij later pas terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brandweer bekogeld met vuurwerk in Veen, blussen gestaakt

In de Brabantse plaats worden al jarenlang in de aanloop naar de jaarwisseling geregeld autowrakken in brand gestoken. Daarbij liep het al eerder uit op rellen. "Onvoorstelbaar asociaal en onacceptabel gedrag van een deel van de bewoners van Veen afgelopen dagen. Maatschappelijk ontwrichtend", reageerde politievakbond ACP eerder op Twitter.

In de nacht van donderdag op vrijdag brandden in Veen al vier auto's uit. Het ging toen volgens de brandweer om kleine, afzonderlijke autobranden. Eerder werden ook stapels autobanden in brand gestoken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore