In de soep gelopen

Mislukte kerstgerechten: van smerige rollade tot ontplofte taart

26 december 2020 19:20 Aangepast: 26 december 2021 07:24
Dit moet een kerstboompje voorstellen

Op onze oproep om een foto in te sturen van mislukte kerstgerechten, kregen we vooral nagerechten binnen. Blijkbaar zijn de voor- en hoofdgerechten dit jaar goed gegaan. Hoewel, als je de rollade ziet verderop in dit artikel....

Leuk, dacht Jennita, kerstmannetjes maken voor de kinderen. Het zag er vrij simpel uit toen ze het recept op internet zag. Aardbeitjes doorsnijden, beetje room ertussen, chocolaatjes op de ogen. Klaar. "M'n dochtertje lag helemaal in een deuk toen ze het resultaat zag."

De mislukte kerstmannetjes (en rechts zoals het had moeten zijn) De mislukte kerstmannetjes (en rechts zoals het had moeten zijn)

Jennita stuurde haar mislukte gerechten in na een oproep social media van RTL Nieuws. "Ik weet niet wat er precies is misgegaan, maar de slagroom was ingezakt. "Het leken meer kerstmonsters dan kerstmannetjes." 

Toch hebben ze de monstertjes heerlijk opgesmikkeld. "Het was eigenlijk best lekker, maar de presentatie had beter gekund", lacht ze. 

Ook bij Eelkje ging het mis met de kerstmannetjes die ze op een taart wilde zetten. Zij geeft de schuld aan de aardbeien die misvormd waren. "Op het plaatje zien ze er mooi recht uit." Maar ja, op de plaatjes is het altijd perfect. 

Links zoals het is geworden, rechts zoals het had moeten zijn Links zoals het is geworden, rechts zoals het had moeten zijn

Er zitten sowieso opvallend veel taarten tussen de mislukte kerstgerechten, zoals ook deze fruitige schuimboom, die het slachtoffer lijkt van een zware storm. En op het plaatje zag het er zo fantastisch uit. 

Celine probeerde als toetje een kop en schotel te maken van chocolade om hem dan te vullen met hazelnootmousse die de koffie moest voorstellen. "Ging niet helemaal volgens plan maar smaakte wel goed", zegt ze. Hieronder de foto:

Kop en schotel? Kop en schotel?

Thala maakte voor de zoveelste keer achter elkaar meringues. Ze had de hoop dat het dit jaar eindelijk eens ging lukken. Maar niks hoor, ook nu zagen ze er weer niet uit toen ze uit de oven kwamen. Ze noemt het al de 'ultieme mislukking in de keuken'.

Of het desalniettemin lekker was, daar laat ze zich niet over uit, maar gezien de zwarte bodem vrezen we het ergste. Gelukkig hebben we wel een foto:

De mislukte meringues De mislukte meringues

Ook Luca kon uiteindelijk wel lachen om haar baksel.

"Het was de bedoeling dat dit kerstboompjes werden", zet ze bij deze foto van de uitgezakte gebakjes:

Kerstboompjes? Kerstboompjes?

Ook het nagerecht van José ging behoorlijk mis (zie foto hieronder). "Onze tulband leek wel op een magische ontploffing", zegt ze.

Maar de smaak was prima, vult ze aan.

Ingestorte tulband Ingestorte tulband

José had dubbel pech met het kerstdiner, want behalve de ontplofte tulband, was ook het hoofdgerecht niet om over naar huis te schrijven. 

Maar ze geeft hiervan vooral de slager de schuld. "Wat hij me heeft verkocht, geen idee, maar het leek in elk geval niet op runderrollade." Het vlees ging in zijn geheel de vuilnisbak in.

'Smerige' rollade 'Smerige' rollade

Volgend jaar weer nieuwe kansen. Moet je nog eten, eet smakelijk!

Bekijk ook: Zo lang moet je wandelen om je kerstdiner te verbranden

Dit is een handige video voor als je hebt gegeten en vindt dat al die kilootjes er snel weer af moeten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore