Cant' Get It Out Of My Head

'Lijst der lijsten' afgetrapt in een leeg Top 2000-café

25 december 2020 08:17
Radio-dj Jeroen van Inkel in een leeg Top 2000-café Beeld © ANP / Piroschka van de Wouw

Iets over middernacht was het zover: het lied Cant' Get It Out Of My Head van Electric Light Orchestra werd ingestart en daarmee is de 22ste editie van de Top 2000 officieel begonnen.

Acht uur eerder dan voorgaande jaren gaf radio-dj Bart Arens vanuit de Ziggo Dome met een speciale mash-up het startsein voor de 'lijst der lijsten'. Vervolgens draaide collega-dj Jeroen van Inkel in een vrijwel leeg Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum het nummer van ELO.

Meer ruimte voor muziek

Nooit eerder was de Top 2000 al zo vroeg te horen. Door al in de vroege uurtjes van eerste kerstdag, in plaats van in de ochtend, af te trappen is er meer ruimte voor de muziek. Zo kunnen bijvoorbeeld albumversies van bepaalde nummers die net iets langer duren dan de singlevariant ook worden gedraaid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Top 2000 van start: dit zijn dé (corona)nummers van 2020

Wat ook anders is dit jaar, is het gebrek aan publiek in het bekende Top 2000 Café. Vanwege de coronamaatregelen mogen er geen fans langskomen en is het, op de dj's na, helemaal leeg. Mensen kunnen wel virtueel aanwezig zijn: via tv-schermen kunnen de dj's toch met de luisteraars in contact komen.

Soldier On

Opvallend in de lijst van dit jaar zijn toch wel de Nederlandse artiesten, vertelde Top 2000-dj Emmely de Wilt eerder tegen RTL Nieuws. De hoogste binnenkomer in de lijst (op plaats 12) is het nummer Soldier On van de Haagse rockband DI-RECT. De Wilt, die zelf dagelijks tussen 20.00 en 22.00 uur te horen zal zijn, is duidelijk: "Voor veel mensen is dit toch wel hét coronanummer."

In onderstaande video gaat DI-RECT-zanger Marcel Veenendaal in op het onverwachte succes en de betekenis van 'Soldier On'. Ook laat hij het nummer horen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore