Ga naar de inhoud
Waarschuwing politie

Meisje verzwijgt corona voor agenten: 'Boosheid en irritatie'

archieffoto Beeld © ANP

Een 15-jarig meisje uit Meppel heeft voor twee politieagenten die haar in het holst van de nacht hadden meegenomen, verzwegen dat ze corona had. Pas op het politiebureau vertelde de vader van het meisje dat ze positief op corona was getest. De agenten delen het verhaal op Instagram om te waarschuwen.

Eén van de agenten schrijft dat ze het meisje van 15 jaar om half vier 's nachts tegenkwamen op de fiets. Ze leek verward door Meppel te fietsen. "Omdat wij ons zorgen maakten, hebben wij haar gevraagd mee te fietsen naar het bureau", schrijven de agenten op Instagram.

Mondkapje

"In de ontvangsthal hebben we een kort gesprek gevoerd op ruime afstand over hoe het met haar gaat en hoe het op school gaat met alle coronamaatregelen. Het meisje vertelde niets bijzonders. Zij had een mondkapje op en haar handen waren ontsmet."

Maar toen haar vader op het politiebureau kwam om zijn dochter op te halen, kregen de agenten te horen dat het hele gezin in quarantaine was omdat het meisje corona had. "Boosheid, irritatie en een ongerust gevoel namen de overhand", schrijft de agent. "Het meisje is het bureau uitgestuurd en haar vader heeft haar meegenomen."

Vlak
Lees ook:
Vlak voor kerst toename commerciële coronatests, GGD waarschuwt

Spanning

De agenten hebben zich laten testen. Eén van de agenten kreeg lichte klachten, maar heeft inmiddels al een negatieve uitslag. De andere agent zit nog in spanning op de uitslag te wachten. 

Een positieve uitslag zou grote gevolgen hebben 'voor ons en onze organisatie', besluit de agent. "Wij zouden dan niet inzetbaar zijn rond kerst en oud en nieuw. Maar ook privé heeft dit gevolgen voor onze gezinsleden en het werk van onze partner."

Bekijk ook: Hoe worden de nieuwe coronaregels gehandhaafd

05:13
Hoe worden de nieuwe coronaregels gehandhaafd door agenten en boa's? Bekijk het hier