Aanhoudingen verricht

Noodbevel in Velsen-Noord om vuurwerkoverlast door jongeren

21 december 2020 20:10 Aangepast: 22 december 2020 01:55
De politie verricht een aanhouding. Beeld © Novum RegioFoto

Burgemeester Frank Dales heeft gisteren in het Noord-Hollandse Velsen-Noord een noodbevel afgegeven vanwege vuurwerkoverlast. Volgens de politie was er sprake van 'massaal vuurwerk gooiende jeugd' en is er één persoon opgepakt.

Er was veel politie op de been vanwege de overlast en ook de Mobiele Eenheid werd ingezet. Inwoners werden opgeroepen niet zonder noodzaak naar buiten te gaan. "Blijf binnen als er geen aanleiding is om op straat te zijn."

De gemeente Velsen liet op Twitter weten dat een groep van ongeveer veertig jongeren zwaar vuurwerk en glas naar de politie gooide. Het noodbevel is specifiek van toepassing op die groep. Later was het weer rustig op straat, aldus een politiewoordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongeren Urk gooien vuurwerk naar GGD-medewerkers en saboteren testlocatie

De groep verzamelde zich gistermiddag in de omgeving van het Stratingplantsoen, licht een politiewoordvoerder toe. Regionale media meldden dat de jongeren bijeenkwamen om te demonstreren tegen het vuurwerkverbod, maar de politie kon dat niet bevestigen.

Oproep

"We hebben een oproep op sociale media gezien dat ze om 17.00 uur bij elkaar wilden komen", aldus de woordvoerder. "Ze kwamen uiteindelijk ook en gingen vuurwerk gooien."

Een supermarkt aan de Wijkerstraatweg ging in overleg met de politie dicht, nadat er vuurwerk naar binnen werd gegooid. De politie kon nog niet zeggen hoeveel aanhoudingen er zijn verricht. De jongeren vernielden een aantal hekken, verkeersborden en een kerstboom, aldus de woordvoerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore