Ga naar de inhoud
Pakketjes op tijd bij klanten

'Winkeliers willen open voor afhalers, net als horeca'

In de horeca kon eerder koffie en andere dingen worden besteld. Beeld © ANP

De overheid moet het afhalen van bestellingen bij magazijnen en winkels toestaan. Dat zegt winkeliersorganisatie INretail. Tal van winkels lukt het door de gedwongen coronasluitingen en de grote drukte bij bezorgdiensten niet om producten op tijd bij de klant afgeleverd te krijgen. Zo kan het bij babyzaken tot grote problemen leiden, benadrukt de branche.

"Er is paniek bij aanstaande en jonge ouders. Veel mensen hebben vakantie en willen met kinderkamers en de aanstaande geboorte bezig zijn. En nog lastiger is het voor jonge ouders die onverwacht extra hulpmiddelen nodig hebben en tegen een overbelast bezorgkanaal aanlopen", geeft INretail aan.

18.000
Lees ook:
18.000 pakketjes vertraagd: Blokker komt met eigen bezorgdienst

Balie bij winkeldeur

Klanten mogen bij de winkel hun bestelling niet ophalen. Dat juist toestaan, is volgens de organisatie de oplossing. De organisatie wijst erop dat veel horecazaken ook nog toegankelijk zijn voor afhalers.

"De oplossing is een schot voor open doel. Bij groen licht voor het afhalen van bestellingen bij de winkeldeur is dit probleem direct opgelost. Alle non-food winkels worden zo geholpen. Plaats een balie bij de winkeldeur, spreek een tijdslot af en het veilige afhaalloket is geregeld."

Zelf pakketjes bezorgen

Diverse winkelketens, waaronder Blokker en Intertoys, hebben al aangekondigd dat hun eigen personeel pakketjes gaat bezorgen. Volgens Blokker was dat nodig omdat bezorgdiensten als PostNL overlopen. In het distributiecentrum van Blokker stonden nog 18.000 pakketjes die PostNL niet had opgehaald.

PostNL bezorgt al dagen meer dan 1,5 miljoen pakketten per dag en stelde vrijdag tegen de grenzen van de capaciteit aan te lopen. Het bedrijf vond het daarom ook niet vreemd dat winkels als Blokker met eigen bezorginitiatieven kwamen.

Kabinet
Lees ook:
Kabinet scherpt regels niet-essentiële winkels aan, ook HEMA gaat dicht
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore