Brief aan Kamer

Nederland begint vaccinatie tegen corona 8 januari

17 december 2020 18:00 Aangepast: 17 december 2020 18:27
Beeld © Getty

Op 8 januari zal de eerste vaccinatie tegen corona plaatshebben. Dat schrijft minister De Jonge (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Voorwaarde is wel dat het Europees medicijnagentschap (EMA) het vaccin van de Amerikaanse fabrikant Pfizer komende maandag goedkeurt.

De brief van De Jonge komt nadat in de Tweede Kamer veel kritiek was geuit op de trage gang van zaken rond de vaccinaties in ons land. Eerder vandaag werd bekend dat andere Europese landen al eind december zullen beginnen met de vaccinatiecampagne.

Eerste uitnodigingen

"Maandag 4 januari worden de eerste uitnodigingen verstuurd", schrijft De Jonge. De eerste groep mensen die worden opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg. 

Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. Uiterlijk 11 januari zal de GGD op drie locaties in het land gaan vaccineren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister De Jonge blijft erbij: vaccineren kan niet eerder dan 8 januari

De Tweede Kamer debatteert vanavond, de laatste dag voor de kerstvakantie van het parlement, alsnog over de vaccinatiestrategie. De Kamer is ontstemd, omdat omringende landen eerder beginnen met vaccineren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore