Vrouw in ziekenhuis

Vermoedelijke aanslagpleger Poolse supermarkt op bewakingsbeeld te zien

15 december 2020 21:58
Dit zou de dader zijn. Beeld © Politie

Op bewakingsbeelden is vermoedelijk de dader te zien van de aanslagen op Poolse supermarkten in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther. In Opsporing Verzocht werden de camerabeelden getoond.

Op 8 december vonden in het holst van de nacht de explosies plaats bij de winkels. Ongeveer een uur na de aanslag in Aalsmeer, was de ontploffing in het Brabantse Heeswijk-Dinther. De klap was in een omtrek van 5 kilometer te horen en richtte veel schade aan. Een aantal woningen werd ontruimd.

In Aalsmeer hebben getuigen in de omgeving een persoon gezien die in donkere kleding gehuld was en er zou een kleine, mogelijk donkerkleurige auto met hoge snelheid zijn weggereden. Een uur later werden ook in Heeswijk-Dinther een donkergekleed persoon en een kleine personenauto gezien.

De politie heeft bovenstaand beeld getoond van de verdachte. "In theorie zou dit dezelfde persoon kunnen zijn die ook in Aalsmeer heeft toegeslagen", zegt een woordvoerder.

Bekijk hieronder beelden van de ravage na de explosies:

Tweemaal in Beverwijk

In de dagen daarop werd een Poolse super in het Beverwijkse winkelcentrum Beverhof tweemaal door een explosie getroffen. Daar was het woensdag en zaterdag raak.

Volgens de politie gebruikten de daders geïmproviseerde explosieven, vergelijkbaar met explosieven die ook gebruikt zijn bij een aantal plofkraken. Over de motieven tast de politie nog in het duister. Alle supermarkten droegen de Poolse naam Biedronka.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mohamad na aanslag supermarkt: 'Hoop op beveiliging politie'

Een 88-jarige vrouw die onwel raakte bij de eerste aanslag, in Aalsmeer, ligt nog altijd in het ziekenhuis. De vrouw werd volgens de politie na de ontploffing uit haar woning gered, nadat er brand was ontstaan.

Uit onderzoek is gebleken dat bij de aanslag op het pand aan de Ophelialaan een brandversnellend middel is gebruikt. Volgens de politie waren de daders uit op een zo groot mogelijke schade.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore