Lege schappen

Supermarkten roepen op: ga niet hamsteren tijdens lockdown

14 december 2020 21:00 Aangepast: 15 december 2020 03:40
Een supermarkt in Waalwijk. Beeld © ANP

De supermarktbranche roept op om tijdens de lockdown niet te gaan hamsteren. Volgens hen hoeven mensen zich geen zorgen te maken over mogelijke tekorten. "Er is genoeg voor iedereen."

Op Twitter verschijnen foto's en filmpjes van lege schappen. Maar branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) laat aan RTL Nieuws weten dat de lege schappen ook het gevolg zouden kunnen zijn van de boerenprotesten.

Afgelopen weekend zijn verschillende distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo geblokkeerd. 

Geen reden voor paniek

Een woordvoerder van Albert Heijn laat weten dat de lege schappen echt het gevolg zijn van de boerenprotesten, en dus niet de aangekondigde maatregelen. "Vooral in Oost-Nederland kunnen klanten een ander assortiment aantreffen dan wat ze normaal gewend zijn. Wij doen er alles aan om de schappen te vullen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harde lockdown van vijf weken, dit zijn de maatregelen

Maar, er is volgens de supermarktbranche geen reden voor paniek. "We roepen op: koop alleen wat je nodig hebt", zegt een woordvoerder van CBL. "Maar mensen hoeven niet bang te zijn dat er een tekort is aan producten."

Het CBL verwacht meer drukte dan normaal rond deze tijd van het jaar. December is volgens de branchevereniging altijd al een drukkere periode, maar nu zullen er ook nog eens meer mensen thuis de feestdagen vieren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore