Toespraak vanavond

Rijen bij drogist en cadeauzaak: drukte door aankomende lockdown

14 december 2020 14:52 Aangepast: 14 december 2020 15:38
Drukte bij de Rituals in Dordrecht Beeld © ANP

Door de lockdown die vanaf vanavond 00.00 uur ingaat, is het nu extra druk in verschillende steden. Vooral bij cadeauzaken en drogisterijen staan rijen. In Groningen adviseert de gemeente om niet naar de stad te gaan.

Het is vooral druk bij specifieke winkels in het land. Drankzaken, cadeauwinkels en drogisterijen zien een toeloop van mensen, en er staan soms flinke rijen voor de deur. Zo is ook te zien in onderstaande video:

Ook in steden zoals Zwolle, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam is het flink druk. Het is ook druk in supermarkten, maar hamsteren is niet nodig, zegt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. "Er wordt alles aan gedaan om de schappen gevuld te houden. Koop alleen wat je nodig hebt, er is geen reden om aan te nemen dat de voedselvoorziening in gevaar komt", zegt een woordvoerder.

Ook veel mensen staan in de rij bij drogisterijen. Zij blijven open, maar ook daar is het nu vaak erg druk. In Gouda en Rotterdam, net als in veel andere steden, zijn daar voor de deur rijen te zien.

Het is ook een komen en gaan van mensen in de kapsalons, zegt Gonny Eussen van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO). "Er worden heel veel afspraken gemaakt en kappers willen vandaag graag langer openblijven." Angst is er wel voor de toespraak vanavond. "We hebben stiekem nog een klein beetje hoop, maar het wordt moeilijk."  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore