Maandag verhoor

Promes blijft in ieder geval tot maandag vastzitten, ontkent betrokkenheid

13 december 2020 15:40 Aangepast: 13 december 2020 16:41
Ajax-speler Quincy Promes. Beeld © ANP

Quincy Promes blijft in ieder geval tot maandag vastzitten. Dat heeft de politie laten weten na verhoor van de voetballer van Ajax. Maandag wordt Promes weer verhoord en gaat het onderzoek verder. Zijn advocaat laat weten dat Promes iedere betrokkenheid bij de steekpartij ontkent.

De 47-voudig international van Oranje werd zondagochtend gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude in juli. Volgens De Telegraaf raakte een familielid van Promes zwaargewond. De man liep onder meer zeer ernstig knieletsel op. Hij deed volgens de krant een maand geleden aangifte bij de politie.

Volgens de advocaat van de 28-jarige Amsterdammer betwist Promes de beschuldiging. "Hij was op het moment van het incident niet per plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajacied Quincy Promes gearresteerd om steekpartij

Ajax heeft nog niet gereageerd op de aanhouding van Promes. De Amsterdamse club bevestigde alleen dat hij zondag ontbrak op de training.

De 28-jarige Amsterdammer speelde zaterdag nog de hele wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0). Promes nam het tweede doelpunt voor zijn rekening.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore