Coldcase

Onderzoek naar moord op Manon Seijkens (8) weer gesloten

12 december 2020 10:41
De politie hoopte na 25 jaar op een doorbraak, maar de zaak blijft onopgelost. Beeld © Politie.nl

De politie heeft geen nieuwe aanknopingspunten gevonden in het coldcase-onderzoek naar de moord op de achtjarige Manon Seijkens, die in 1995 verdween in Helmond. Afgelopen zomer werd een nieuw onderzoek gestart, waarna er ruim 100 tips binnenkwamen.

Die tips leverden niks op, zegt de politie. "Voor nu is de zaak gesloten, tenzij zich alsnog nieuwe aanknopingspunten voordoen", zegt een woordvoerder.

Manon Seijkens verdween op 10 augustus 1995 toen ze aan het buitenspelen was. Pas een half jaar later werd haar lichaam gevonden. Het meisje was begraven in een bosschage, niet ver van haar huis in Helmond. Ze was mogelijk misbruikt.

Nieuw DNA-spoor

Begin augustus kwam er nieuwe informatie naar buiten over de moord: een zwarte haar die eerder gevonden was, bleek volgens een nieuw DNA-onderzoek afkomstig te zijn van een Oost-Aziatisch persoon. Die haar zou van de dader kunnen zijn, of van iemand anders met wie Manon voor haar dood contact had. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cold case heropend: 'Ik moét weten wie mijn stiefzusje heeft vermoord'

De politie maakte een podcast over de onopgeloste moord, die duizenden keren is geluisterd. In het coldcase-onderzoek kwamen vervolgens 103 tips binnen. 

De moeder van Manon, Gertie Lamphen, zegt tegen het Brabants Dagblad geen hoop te hebben dat de zaak ooit nog wordt opgelost. "Dat hoeven we nu helemaal nooit meer te verwachten."

Bekijk ook: zo wordt een cold case opgelost

Soms levert een coldcase-onderzoek wel iets op. Zo wist de politie na 25 jaar de identiteit van een aangespoelde zeezeiler te achterhalen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore