NL-alert verstuurd

Vier bussen op terrein Connexxion uitgebrand in Haarlem

12 december 2020 06:42 Aangepast: 12 december 2020 12:06
Brandweermannen blussen de brand in Haarlem. Beeld © ANP

Op een terrein van vervoersbedrijf Connexxion in Haarlem zijn afgelopen nacht meerdere bussen uitgebrand. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat er minstens vier bussen 'zwaar beschadigd zijn'. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg op 27 andere bussen op het terrein.

Vanwege de flinke rookontwikkeling werd er een NL-Alert verstuurd waarin mensen werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten. Ook inwoners van Leiden ontvingen het bericht. "Dat was niet de bedoeling", zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Geen gewonden

Volgens de veiligheidsregio brak de brand rond 02.30 uur uit. De brandweer was massaal aanwezig en kreeg hulp van meerdere collega's uit omliggende plaatsen. Rond 04.30 was de brand onder controle. Er vielen geen gewonden. Op beelden hieronder is de grootte van de brand te zien.

Een medewerker van Connexxion werd wel door ambulancepersoneel gecontroleerd omdat hij rook had ingeademd, meldt het Haarlems Dagblad. Connexxion laat weten dat de brand naar verwachting geen gevolgen heeft op de dienstregeling. 

Wat de oorzaak van de brand was, is nog onbekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer een explosie bij Poolse supermarkt in Beverwijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore