Vierde keer

Weer een explosie bij Poolse supermarkt in Beverwijk

12 december 2020 06:04 Aangepast: 12 december 2020 11:49
De ravage na de explosie van woensdag. Beeld © Mizzle Media

Bij een explosie in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk is vanochtend de gevel van een Poolse supermarkt fors beschadigd. De gevel is naar beneden gekomen en de glazen pui is beschadigd. Het gaat om dezelfde supermarkt die woensdag ook al werd getroffen, zegt een woordvoerder van de politie.

"De hele gevel ligt eruit. Het is vrij heftig", zegt de woordvoerder. Even na half 5 vanochtend werd melding gedaan van de explosie, vertelt hij:

Dinsdag en woensdag waren er explosies bij winkels met de naam Biedronka in Heeswijk-Dinther, Aalsmeer en Beverwijk. De winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar hebben alleen dezelfde Poolse naam.

'Meerder partijen azen op de markt'

De eigenaar van de winkels in Beverwijk en Aalsmeer is ervan overtuigd dat een concurrent achter de aanslagen zit. Dat zei Mohamed Mahmoed in een interview met De Telegraaf. "Er zijn meerdere partijen die azen op deze markt", aldus Mahmoed.

"Dit is een ongehoorde aanval op de openbare orde", zegt burgmeester Martijn Smit van Beverwijk. "Ook al is de achtergrond nog in onderzoek, feit is dat we dit we absoluut niet kunnen tolereren in onze samenleving. Ik kan me voorstellen dat deze gebeurtenissen voor onrust zorgen bij onze inwoners. Daarom laat ik de omgeving 24 uur per dag bewaken."

Een aantal winkels in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk is niet bereikbaar vanwege het politieonderzoek. De schade aan de winkel is groot. De omgeving is afgezet.

De burgemeester van Aalsmeer, Gido Oude Kotte, besloot gisteren de winkel in Aalsmeer voor onbepaalde tijd te sluiten. Omdat niet duidelijk is wat het motief is voor het plaatsen van de explosieven, bestaat er volgens de burgemeester 'mogelijk een verhoogd risico voor opnieuw een ernstige openbare ordeverstoring'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eigenaar opgeblazen Poolse winkel Aalsmeer: 'Er is heel weinig van over'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore