Flinke schade

Opnieuw explosie bij Poolse supermarkt, nu in Beverwijk

09 december 2020 06:35 Aangepast: 09 december 2020 07:48
Beeld © Mizzle Media / Michel van Bergen

Bij een explosie in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk is vanochtend vlak na 05.00 uur de achtergevel van een Poolse supermarkt flink beschadigd. Dat meldt de politie. Er zijn geen slachtoffers of gewonden.

Gisternacht waren er ook ontploffingen in Poolse supermarkten, toen in Heeswijk-Dinther en Aalsmeer. In het pand in Aalsmeer brak brand uit. Dat pand is vervolgens volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond. 

In het Brabantse Heeswijk-Dinther raakten de gevel van de supermarkt en nabijgelegen winkels zwaar beschadigd. De getroffen winkel in Beverwijk heeft dezelfde naam als de twee supermarkten waar gisternacht een explosie plaatsvond: Biedronka. De politiewoordvoerder zegt dat het zeer aannemelijk is dat er een verband is tussen de drie ontploffingen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eigenaar opgeblazen Poolse winkel Aalsmeer: 'Er is heel weinig van over'

Gisteren sprak RTL Nieuws met eigenaar Mohamad Mahmoed. Die is vooral verdrietig. Zijn Poolse supermarkt in Aalsmeer ging gisternacht in vlammen op, nadat er explosieven tot ontploffing waren gebracht. "Toen ik aankwam zag ik brandweer en politie. Er is heel weinig van mijn zaak over."

Bekijk hier de beelden van kort na de explosies gisternacht:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore