Zoeken naar alternatieven

Werknemers lijden aan 'Zoom-moeheid' en willen geen digitale kerstborrel

08 december 2020 08:28 Aangepast: 08 december 2020 08:47
Videobellen via Zoom. Beeld © Getty

Digitaal kerstborrelen met je collega's? Nou, liever niet, blijkt uit een onderzoek van netwerksite LinkedIn. Een meerderheid van de Nederlanders lijkt er in de huidige coronatijd geen zin in te hebben.

Door het vele videobellen lijkt de 'Zoom-moeheid' te zijn toegeslagen. Twee op de drie ondervraagden geeft aan geen zin te hebben om een toost uit te brengen vanachter het beeldscherm.

Wel samenkomen

Maar de behoefte aan samenkomen is wel groot. 56 procent van de ondervraagden zegt het belangrijk te vinden om aan het eind van het jaar informeel collega’s te zien en te spreken. Bijna de helft van de werkgevers heeft dit jaar echter geen kerstviering in de pijplijn zitten, waar dit anders wel het geval was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Aan de botox door de zoom-meeting: 'Zorg eerst voor goed licht'

Borrel- of kerstpakket

Volgens LinkedIn stoeien veel bedrijven met de vraag hoe dit jaar kerst op kantoor te kunnen vieren. "Natuurlijk zijn er alternatieven", merkt Liza Jansen van LinkedIn op. "Zo zien we ontzettend veel aanbieders van pubquizzen en andere spellen die je met collega’s kunt doen."

Veel organisaties slaan de kerstborrel een jaartje over en laten hun waardering voor de inzet het afgelopen jaar blijken door een borrel- of kerstpakket op te sturen. Bijna de helft van de werkgevers probeert er dit jaar een creatieve draai aan te geven om zo alsnog kerst met collega's te kunnen vieren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Amerikaanse journalist geschorst na masturbatie tijdens videovergadering

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore